Военновъздушните сили на Турция нанесоха удари срещу бази на ПКК в

...
Военновъздушните сили на Турция нанесоха удари срещу бази на ПКК в
Коментари Харесай

ВВС на Турция нанесоха удари срещу бази на ПКК в Сирия и Ирак

Военновъздушните сили на Турция нанесоха удари против бази на ПКК в Сирия и Ирак.  " Турското военно министерство разгласи за извършена интервенция " Зимен орел " в северните елементи на Ирак и Сирия ", съобщи РИА Новости.

" Военновъздушните ни сили организираха въздушната интервенция " Зимен орел " против бази на Кюрдската работническа партия (ПКК) в регионите Дерик и Караджак, в Сирия и Синджар - в Ирак. Бяха нанесени удари по скривалища, пещери, тунели и хранилища с муниции, употребявани от терористи ", обявиха от силовото ведомство в публично известие.

" Днес медия, обвързвана с кюрдски милиции в Ирак, разгласи, че при в резултат на офанзивите в Синждар са починали минимум осем души, а 16 са потърпевши. В информацията не се показва дали става дума за цивилни жертви и ранени или за бойци от някоя от милициите ", написа израелският в. " Аарец ".

" Турските управляващи обявиха, че военната интервенция е била извършена в сходство член 51 от Устава на Организация на обединените нации, даващ право на една страна да употребява военна мощ за самозащита, а също и с резолюции на Организация на обединените нации, признати по отношение на  борбата против тероризма ", добави съветската медия.

От началото на гражданската война в близкоизточната страна през 2011 година Турция организира две въоръжени интервенции в Северна Сирия " Щитът на Ефрат " (24 август 2016 — 29 март 2017 г.) и " Маслинова клонка " (20 януари — 24 март 2018 г.). През 2015 година Анкара започва военна интервенция в Ирак и остави свои подразделения и там.

Двете арабски страни осъдиха остро дейностите на Турция. Багдад и Дамаск обявиха, че Анкара нарушава техните суверенитет и териториална целокупност.

Военните дейности на Анкара провокират отрицание в Съединени американски щати. Сирийските и иракските кюрди бяха измежду значимите съдружници на американските военни в битката им против " Ислямска страна " в Близкия изток.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР